onsdag 5 oktober 2022
Text Size

Banan

(under bearbetning, mer och tydligare information kommer)

Information om Banan på Utnäslöt, Strömsholm

Under ridsäsongen är Utnäslötsbanan bokad för Sleipnirs medlemmar Söndagar mellan kl 10-14. Ingen ridning på banan i samband med avelsvisningar och tävlingar. Hela passbanan ska vara tillgänglig för ridning. Parkering på gräsplanen. Ta hänsyn till varandra.

Det är INTE ok att förelägga organiserade kurser/lektioner som inte är arrangerade av Sleipnir, för tränare under medlemstiden

Vill man rida övrig tid då banan är ledig kan man lösa ett anläggnigskort.

Prislista 2022

  • Medlem i Sleipnir                                     600:-
  • Familjekort för Sleipnirmedlemmar           1000:-
  • Medlem i annan Sif ansluten förening       1000:-
  • Dagshyra vid kurs el annat                      3000:-

OBS! Kortet skall bäras synligt.

Om Banan INTE är tillgänglig för ridning av olika anledningar så anges detta på Sleipnirs hemsida,

Vid ridning på banan i samband med av Sleipnir anordnad aktivitet eller under Sleipnirs klubbtiden på söndagar behövs inget anläggningskort. Det är då viktigt att du har med och uppvisar medlemskort i Sleipnir.

För att det ska vara trevligt för andra ryttare och för att banan ska hålla - SLADDA ALLTID EFTER DIG! Sladdning banan är viktig för att materialet ska hålla en jämn yta och för att det inte ska bildas gropar.
Vi vill att hästarna ska kunna springa fort och trycka på i steget både på ovalen och på passrakan utan att gå omkull med ryttaren.
Detta är jätteviktigt för att banan ska hålla för såväl fritids- som tävlingsryttare!
Sladden ligger på ena kortsidan vid ovalen, så vi säger - Sladda på! -  ju mer vi rider och sladdar desto bättre mår vår bana !

Tänk på att det finns unghästar och fullblod på området kring Utnäslöt. Det är därför inte tillåtet att rida på grusvägarna på området, utan endast på och omkring ovalbanan och passrakan. Om man ändå mot förmodan möter hästar på vägen så är det viktigt att man tar hänsyn till andra och saktar ner till skritt. Andra hästraser blir ofta rädda för våra töltande hästar och en olycka kan lätt inträffa.

Hitta till banan på Utnäs löt

På gång

No events